Elmountainbike – För dig som gillar långa och fartfyllda rundor!

En mountainbike är som du säkerligen vet det vassaste alternativet om du föredrar att cykla i skogen, på stigar och stökigare underlag. Men hur funkar en elmountainbike?

El-assistansen aktiveras när du trampar och du kan själv via displayen på styret bestämma hur mycket kraft du önskar. En lägre assistansnivå innebär att du behöver ta i lite mer. Det går ju självklart också att cykla som vanligt utan elassistans om man önskar eller ifall batteriet skulle ladda ur. 

Jag gillar att träna med min vanliga mountainbike, får jag verkligen samma träningseffekt med elmotor? 
Är du den som älskar fart och vill maxa motorns effekt så är inte det heller negativt ur träningssynpunkt. Då får fortfarande jobba med din bålstyrka och teknik, men även med muskulatur du kanske inte anstränger i vanliga fall. Du kommer framförallt att kunna njuta av längre träningsrundor och den härliga känslan när du ”besegrar” tyngre backar med enkelhet.

El-mountanbiken rekommenderar vi till dig som älskar längre och fartfyllda turer i skog och mark men också till åretrunt-pendlaren. 

Viktigt att tänka på!
Det finns flera typer av el-mountainbikes med olika system som styr effekten till motorn. Vi tycker att det viktigaste man gör är att prova den elcykel man har tänkt köpa.
Det handlar inte bara om att man ska trivas med hur elmotorn hjälper till, man ska även trivas med själva cykeln.

Har du frågor eller kanske vill provköra? Välkommen till din Tvåhjulsmästare!