Pressrum


2019-11-01


Cykelkedjan Tvåhjulsmästarna och Ski Team Sweden Alpine inleder spännande samarbete 

20191101-P1155026.jpg

Tvåhjulsmästarna går nu in som partner till Ski Team Sweden Alpine. Samarbetet bygger dels på Ski Teams satsningar inom sporten men också deras klimat-främjande insatser då de sedan två år tillbaka arbetat aktivt med att förbättra sin verksamhet ur ett hållbarhetsperspektiv. 

Tvåhjulsmästarna kommer genom deras partner Cycleurope Sverige AB som bland annat erhåller kvalitetscyklar från Crescent och Monark att erbjuda Ski Teams aktiva åkare och partners ett förmånskoncept gällande cyklar och motionscyklar. Konceptet innebär att man leasar cykel under på 36 månader. Efter 36 månader får man valet att behålla cykeln och betala restvärdet eller återlämna den till närmaste Tvåhjulsmästarbutik. För företag finns också möjligheten att erbjuda sina anställda att betala cykeln genom bruttolöneavdrag. 

– Förmånscykeln är ett sätt att få fler att komma igång och röra på sig med cykeln som redskap och en investering i friskare medarbetare. Ski Team Sweden Alpines är fina ambassadörer när det gäller motion och prestation. För oss som svenskt företag, med svenska varumärken som Crescent och Monark, känns det rätt att samarbeta med blå-gula förebilder. Vi är glada att kunna nå ut med detta erbjudande tillsammans med våra partners inom Tvåhjulsmästarna, säger Pär Jansson, Försäljningschef Cycleurope Sverige.

För varje såld cykel inom ramen för avtalet kommer en viss del att gå till en klimatfond dedikerad Ski Team Sweden Alpines miljöfrämjande arbete.  

– Det känns fantastiskt roligt att Ski Team Sweden Alpine har givit oss förtroendet att få stötta dem i deras sportsliga och miljöfrämjande satsningar inom verksamheten. Att få fler att välja cykeln är vår mission både ur ett hälso- och klimatperspektiv och vi ser stora möjligheter att göra något riktigt bra tillsammans med Ski Team Sweden Alpine och deras partners säger Anders Sundqvist, VD Tvåhjulsmästarna.

Vid frågor, kontakta: 

Anders Sundqvist 
VD Tvåhjulsmästarna
072-065 32 26
anders.sundqvist@tvahjulsmastarna.com

 


2019-04-04


Fler delägare i Max Garden

MaxGarden_THM_Cykel+.jpg

Max Garden driver idag två av Sveriges största servande fackhandelskedjor. Tvåhjulsmästarna inom cykel och QC Trädgårdsexperten inom Skog och Trädgård.
Idag har Max Garden totalt 96 butiker som alla innehar verkstad med utbildad personal inom sitt område.
Max Garden ägs till 100% av butiker och nu går även 12 stycken Tvåhjulsmästarbutiker in som delägare i företaget. Totalt finns nu 39 delägare.

-Det känns väldigt positivt att så många av Tvåhjulsmästarbutikerna väljer att gå in som delägare efter en så pass kort driftstid. Vi ser det som ett kvitto på att vi går i rätt riktning och att butikerna uppskattar vårt arbetssätt, säger Anders Sundqvist VD.

Sedan starten den första september 2018 har Max Garden byggt ett litet men sammansvetsat lag på Tvåhjulsmästarna, där det bland annat utsetts ett produkt- och marknadsråd från butiksled. En ny hemsida lanserades i februari där samtliga butiker i Tvåhjulsmästarna har en egen plattform som de kan styra delvis själva. I mars 2019 släpptes också Nr 1 av Cykel+, deras egna cykelmagasin med både produktrelaterat och redaktionellt innehåll. 

Kedjorna drivs idag helt skilda med Max Garden som Administrationsbolag. 


Vid frågor kontakta

Anders Sundqvist
VD Max Garden AB
072-0653226
anders.sundqvist@tvahjulsmastarna.com