Cykelaffären i Färjestaden

Träffa Tvåhjulsmästarna i Färjestaden, Cykelaffären – Här har det mekats cykel i 90 år!

Mitt i Färjestaden hittar vi Cykelaffären. En komplett cykelbutik med lång erfarenhet, ett brett cykel- och tillbehörssortiment och givetvis serviceverkstad. Butiken drivs sedan 2001 av bröderna Johan och Fredrik Albien båda hemmahörande på Öland. Johan är den som allra helst mekar cykel och Fredrik ägnar sig åt webben med tillhörande webbshop. Cykelaffären är en unik butik i sitt slag med anor från tidigt 1900-tal som sålt och servat cykel i generationer. 

–Från början var det en smedja som senare utvecklades till en cykelverkstad med cykelförsäljning och uthyrning på 1930-talet. Butiken och verkstaden drevs på den tiden av ett annat brödrapar, Arthur och Arvid Lindgren fram till 1977 då Arthurs styvson Kjell Carlsson tog över berättar Fredrik.

Brinner för cykel – Året runt
Johan började praktisera och arbeta redan som 15-åring, och intresset för cykel och service har bara fortsatt. Efter ägarskiftet i början av 2000-talet har det hänt en hel del. Butiken har tagit ny form och byggts ut. Senast 2015, med ett 90 kvm lagerutrymme på butikens baksida. De har också lanserat och öppnat en webbshop, just för att kunna nå och serva kunder året runt. 

–Vi bor i ett turistparadis på sommaren, då vi går från 20 000 till 200 000 invånare på bara några veckor. När alla andra tar semester då jobbar vi som mest, men det är också det som är tjusningen. Att öppna webbshop var för oss en självklarhet, då når vi våra kunder alla dagar på året, även under lågsäsong säger Fredrik.

Verkstad & kvalitét  
I den charmiga och bevarade butiken med mörka takbjälkar möts man av verkstaden och den aktivitet som råder. Intill verkstaden står en kamin och två äldre fåtöljer i retrostil, som tydligt symboliserar butikens historia. Det breda cykel- och tillbehörssortimentet står prydligt placerat i butikens showroom.

–Vi är kända för vår service och vårt bemötande. Det är mixen av allt, verkstadsjobbet och cykelförsäljningen samt att få utveckla och driva vidare en butik med en så lång historia som gör vårt arbete så inspirerande och roligt avslutar Fredrik.