Rydins Cykel i Åkersberga

Träffa Tomas och gänget på Rydins Cykel, Tvåhjulsmästarna i Åkersberga.

I ett soligt Åkersberga träffar vi Tomas Rydin som driver Rydins Cykel sedan 30 år tillbaka. Tomas började redan som 16-åring att arbeta inom serviceyrket. Då inom glasmästeri. Att det blev just cykel och service som senare skulle bli hans gebit, är lite av en slump. 

-Jag skulle köpa cykel till min äldsta dotter, och steg in på Gewes cykel och motor som butiken hette på den tiden. Vi stod och snackade om väder och vind, som man gör och jag nämnde i förbifarten att jag funderat en längre tid på att driva något eget, varpå jag direkt fick erbjudandet om att få köpa och ta över butiken. Jag tackade som ni förstår ja, och på den vägen är det berättar Tomas


BUTIKEN
Butiken på Rallarvägen erbjuder ett brett sortiment inom cykel och tillbehör. Här hittar man allt från high-end cyklar till klassiska damcyklar. De jobbar även med motorservice och erbjuder mopeder. Tomas drivs av kundmötet och friheterna med att driva egen verksamhet.  

-Vi vet vad vi säljer helt enkelt och det genomsyrar vårt arbete. Det är en trygghet för oss och för kunden, säger Tomas. 

VERKSTAD
I verkstaden är det full aktivitet och utanför står färdigservade cyklar prydligt på rad klara för avhämtning. Under vår och sommar plockas ytterligare några mekaniker in för att underlätta arbetet när trycket är högre.  

–Verkstad och service är en stor del av vår verksamhet. Alla cyklar och mopeder som rullar ut från vår butik kan vi också garantera och erbjuda professionell service, säger Tomas. 

 

30 ÅR I BRANSCHEN, HUR HAR CYKLINGEN UTVECKLATS?
-När jag började 1989 fanns det en klick som motionscyklade på racer. Idag är det en helt annan femma. I och med cykelsportens fantastiska utveckling och framfart så har motionscyklisterna ökat kraftigt inom alla kategorier. Miljön och klimatet är också en stor och viktig anledning till att fler intresserar sig för cykel, att välja cykeln framför bilen till jobbet blir allt mer förekommande. Även ekonomi- och hälsoaspekten är avgörande faktorer för det ökade intresset avslutar Tomas.