Guide / Utrusta cykeln för långlopp

Många glömmer ofta det mest självklara som till exempel extraslang ifall oturen skulle vara framme. Ta hjälp av vår guide för en tryggare runda!

Tänk på att kravet för att få starta exempelvis Vätternrundan är att din cykel är laglig, du måste alltså utrusta cykeln med reflexer. Vit framåt, röd bakåt samt gul eller vit reflex åt sidorna. 
En ringklocka är också ett krav och belysning likaså om du kommer att cykla under dygnets mörka timmar. 


# Flaskhållare 
Vi rekommenderar att Du utrustar cykeln med två flaskhållare och så klart med passande cykelflaskor. Glöm inte att det är bäst att dricka små mängder ofta. Fundera gärna också om inte ett vätskesystem som Camelback kan vara något för dig. 

# Sadelväska/Ramväska
Praktiska mindre väskor som sätts under sadeln eller i ramen, där du kan förvara exempelvis extraslang, multiverktyg mm. 

# Pump / Reservslang / Punkteringsspray
Punktering kan man alltid tyvärr råka utför men det finns hjälpmedel för att Du inte ska bli stående eller tvingas bryta. Se till att Du har en pump och minst en extra slang med dig under Vätternrundan. Känner Du att inte vill bli stående för länge vid vägkanten rekommenderar vi punkteringsspray som hjälper dig att slippa ta av hjulet från cykeln men ändå laga punkteringen. 

# Verktyg
Ha gärna med dig ett litet multiverktyg som det går att göra enklare reparationer med på plats om något skulle hända. 

För mer tips och råd, välkommen till din Tvåhjulsmästare!