Redo för MTB-lopp!

Ska du cykla ett MTB-lopp? Vi guidar dig i produktväg vad du inte bör vara utan. Generella råd är att se till att cykeln är i bra skick, satsa på en riktigt bra hjälm och cykelbyxa samt fylla på kontinuerligt med vätska före, under och efter loppet!


Hjälm
En självklarhet är att bära hjälm för din säkerhet. Dessutom har de flesta arrangerade tävlingar hjälmkrav. Satsa på en hjälm i mountainbikesegmentet gärna med rotationsskyddet MIPS.

 


Pump & extra slang 
En smidig handpump samt en extra slang ifall oturen skulle vara framme.

 


Multiverktyg
Ett smidigt multiverktyg med kedjebrytare och plats för kedjelås är att rekommendera ifall kedjan skulle krångla.  

 


Bibs / Cykelbyxor
Din rumpa kommer tacka dig! Ett par bibs, gärna med hängslen är att föredra under långcykling. Skyddar mot skav och andra otrevligheter och gör din cykling behagligare.

 


Sko & pedal
Satsa på en riktig cykelsko och pedal, här finns flera alternativ men vi kan lova att du tar din cykling till nya nivåer och roligare blir det!

 


Vätskesystem
Det vill säga en ryggsäck med vätskeblåsa och plats för extra förvaring. Förmodligen det smartaste och lättaste sättet att få i sig rätt mängd vätska under lopp och träning. 

 


Jacka 
Packa med en lätt vattenavvisande jacka, du rår aldrig på vädrets makter och det är inte jättehärligt att cykla länge i hällregn!

 


 

Till sist det allra viktigaste, njut av din utmaning och glöm inte att ha roligt! 

Vill du ha mer tips och råd, kontakta din närmaste Tvåhjulsmästare!