Leffes Cykel i Uppsala

Vi har träffat Leffes Cykel, Tvåhjulsmästarna i Uppsala en butik med lång erfarenhet och gedigen kunskap inom cykel och service.


Oktober är här och leverans av dubbdäck modell större på ingång till Leffes Cykel, Tvåhjulsmästarna i Uppsala. Vi har träffat David Ahlström som tog över butiken för snart ett år sedan efter sin pappa Leif, ”Leffe” som drivit butiken sedan 1988. David klev in på Leffes, dagen efter studenten 2004 och har sedan dess inte lämnat butiken.

–Jag trivs som bäst i verkstaden, att få hitta lösningar på trixiga problem är kul och utmanande. Nu ägnar jag inte fullt lika mycket tid i verkstaden då det har blivit mer administrativt arbete och fokus på företagets utveckling. Men det är en roll jag gillar allt mer och där jag verkligen utvecklas som person, säger David.

 Leffes Cykel ligger strax utanför Uppsalas kärna där många studenter och cykelpendlare trampar förbi varje dag för att framförallt åtgärda cykelproblem eller lämna in på årlig service. 

 –Vår verkstad är mer eller mindre vårt hjärta, vi är unika där med vår breda servicekunskap och vårt kvalitetstänk, menar David.

 Leffes har under åren utvecklats till att bli en butik med stort fokus på standardcyklar, klassiska modeller i riktigt bra kvalitet som håller år efter år. Inför 2020 kommer de även att göra en satsning och lyfta in MTB lite mer än vad de tidigare gjort 

 –Mountainbike är något som efterfrågas allt mer. Dessutom känner vi oss trygga där i form kunskap och så klart service påpekar David.

 Med vintern på ingång och ett påfyllt dubbdäcks-lager inväntar Leffes vintercyklisterna. Vad rekommenderar ni gällande dubbdäck, när är det dags att skifta?

 –Se till att få på dubbdäcken i tid, och med det menar jag innan frosthalkan kommer. Tyvärr är det flera som inser det för sent och olyckan är ett faktum. Håll koll på temperaturen och ihållande kyla och se till att boka tid för skifte så snart som möjligt för att slippa tråkigheter, avslutar David.